Shakopee Dental

About the project

A second clinic for the dentist, this office was built from the ground up on a highly visibile corner lot. Exposed steel structure and the stone gabion wall anchor the exterior’s aesthetic, along with the sweeping roofline.


The interior of the clinic has a modern flair. The lobby is light and bright with a vaulted, tongue and groove wood ceiling, a seating area flanked by a built-in fireplace, and elliptical light fixtures. Five operatories, including a family-oriented operatory, line one side of the building, with room for three future operatories along the other side. The indirect lighting is soft and sophisticated, illuminating the work areas and storage cabinets along the halls. Contemporary tile and countertop surfaces are found throughout the space, with warmer gray tones punctuated by maple accents and dark hardwood floors. The result is a serene environment for staff and their clientele.

Media