Albany Family Dental

About the project

This Dentist wanted to expand his rapidly growing practice in his childhood town of Albany. The project was a new construction project including site programming, building shell construction, and interior design. Working with the rural vernacular of the surrounding context, the context informed the new building for this Dentist with an additional tenant space for another business.

The interior reception waiting area was based on a train station aesthetic with high waiting benches and large travel inspired art. A large accent wall runs through the interior near the reception desk. It was designed and built in to mimic the tall cast-in-place concrete grain silos.

Exterior colors and materials were chosen to blend in with the surrounding main street building context.

More details

  • Size

    8,000 Sq. Ft.
  • Type

    Multi-Tenant New Construction