The Manitou Station

About the project

Progressive Architecture worked with a private investor group to design and develop this downtown infill project. This new construction is located on the site of a former filling station in a historic downtown area of this lakeside resort town. The building was carefully scaled to fit within its context and incorporates detailing from the Eastlake and Shingle Style architecture vernacular. The prominent gables, bays and turret orient the building. Flared shingle siding and hipped roof rest on a base of cut stone and are capped with decorative finials along the ridge. The outdoor dining area is slightly elevated to separate it from the adjacent public way and improved views to the neighboring city park.

More details

  • Size

    10,000 Sq. Ft.
  • Type

    New Construction on a Constrained Site